dan före dan före dan före ...

Nu är jag hemma hos mina föräldrar i väntan på julen.
Ska bli skönt att få ta det lugnt ett par veckor !!

mandys julverkstad

YO !!

Ligger i som en liten tomtenisse inför jul just nu.

Har en C-uppsats som jag vill ha skrivit iaf 30 sidor på innan helgen (är uppe i 25) plus vill jag så gärna ha klar de två sista låtarna innan helgen också. Plus att jag vill få in lite träning i schemat också.

Så har varit ute och power walkat idag på morgonen i solen, prövade en ny bana som för övrigt var glashal så bestämde mig för att köra terräng istället :P

Handlade fort, traskade hem med Shania Twain i lurarna.

Ska käka nu och sen in i studion, eller vad jag ska kalla det ;)

Cheers


lucia

Få dagar som är så mysiga

Sitter nu uppe och tittar på årets Lucia firande i Göteborg. Missar det aldrig.

Minns förrförra året då jag och min bästa kompis varit ute knvällen innan men satte ändå klockan på sju. Anna hade en liten sån där kartong med glitter kvar i. Sista delen av glittret satt kvar i kartongen och vi orkade inte hämta någon sax så vi lade glittret över oss bara med kartongen kvar =P

I år var jag uppe innan och fixade mys. Försökte inte ens väcka Nisse.

Sitter nu och lipar till 'Det Lider Mot Jul' som är min favorit-jullåt.

Här kommer ett litet klipp. En av mina favo-versioner av Santa Lucia


julshopping

Phew ..

Idag har det vart en otroligt effektiv dag.
Jag & Nisse gick upp vid sju, såg på Julkalendern och tog cykeln till skolan. Jag stod alltså utanför biblioteket och väntade tio minuter på att de skulle öppna .. o_O

Trodde jag skulle somna säkert sjutton gånger under morgonen. Plus att Internet vägrade funka (även fast det stod Connected - Excellent). Pluggade till 12 då Nisse var klar och kom till bibblan, han tryckte på precis samma knapp jag tryckt på under hela morgonen för att få Internet att funka, tror ni att det funkade? Mmm..

Gick in lite fort på Facebook och kollade läget, såg att en snubbe jag träffat på Twitter var inne.
Vill ni sprida er talang eller företag eller liknande internationellt, använd Twitter !!
Där tar man kontakt med sådana inom samma ämne så att säga och knyter lätt kontakter.

Denna kille, Lew, är med i ett band som signats till ett nytt skivbolag i London och erbjöd sig att skicka min länk till the director. Detta var ca fem dagar sen, och idag märkte jag att denna director var online på Facebook.

Om ni har varit på jobbintervju eller kanske som jag, väntar på att någon skall lyssna på ert material, ge dem ett par dagar, men hör av er - visa att ni har vilja !! Nu hade denna snubbe inte kvar länken Lew skickat så jag fick skicka om den och vänta i tio kritiska minuter, och nu har jag ett möte i London i Januari.


Visa framfötterna, våga vara på, våga fråga igen !!


Efter Nisse kommit och hämtat mig, for vi hem, åt lunch och tittade på Sunes Jul :P (lyckats få Nisse att älska det igen också) så gick vi till stan och julhandlade och nu står Nisse och lagar knäck med vår nya temperatur som inte slutar pipa ...

Imorgon är det Lucia, då kommer det mycket klipp, många favoriter.

Väl mött

Tredje advent

Efter en mysdag med Vinterstudion (älskar verkligen det) gick jag och Nisse ut och åt och smög in på en pub för att se hockeymatchen mellan Linköping och HV71, vi satte oss lite avskilt eftersom Nisse hade sin HV71-mössa på sig och eftersom vi är i Linköping .. ahh ni fattar.

Aaanyway, idag mår man lite som man förtjänar, men vi fick till några bra grejer i studion, vilket är bra, får se hur dem låter idag ;P
Här är ett par bilder från mitt julfönster.

(skit i tomaterna :P  .. & det faktum att det ser ut som Mars utanför fönstret)


Glad tredje advent !!

julkalender

Det är många som säger att årets julkalender är bra. Och det är den ju .. faktiskt.
Men jag har bara sett ett avsnitt och istället ägnat mig åt gamla klassiker.
Jag tittar just nu på 'Sunes Jul' ifrån 1991 som jag älskade. Och introt till Mysteriet på Greveholm, minns ni lucköppningen med Lasse & Morgan? Vilken är er favorit?att skapa en låt

En ny liten visa är på G som jag tror kommer bli kanon, men för det måste jag jobba rumpan av mig med den.

Såhär jobbar jag oftast med mina co-writers (som bor i London & i USA, så samarbetet sker över Internet):

 

 

Jag säger vilket håll jag vill gå med låten, skickar över influenser och olika låtar som jag vill de ska ta inspiration ifrån.

 

 

De skickar mig ett beat och jag får säga om jag gillar det.

När jag är nöjd med beatet skickar jag dem en låttext och låter dem jobba lite fritt, dvs. ändra lite hur de vill i rytmiken i texten för att få in den i en passande melodi.

 

 

När de är klara med det skickar de mig en slags 'bas' där de sjunger in melodin med texten till beatet, så jag ska få mig en idé. Sen är det upp till mig att göra en hit av det.

 

 

Så just nu är vi inne i min sista del. Jag sitter i studion och försöker göra något originellt av låten. Tror att resultatet kan bli rätt fab faktiskt. Kan knappt vänta tills ni får höra och säg vad jag skall ändra.


dan efter ..

Örk ...
Efter en lång dag med plugg (9-18) så traskade jag & Nisse mot Campushallen för ett gympass.

När det var över vandrade vi hemåt. Nisse som var sjukt hungrig - och blir som en överenergisk femåring då - hoppar runt och är allmänt irriterande. Så jag proppar i musiken i öronen och han gör detsamma .. OCH sjunger med, till 'Fattig Bonddräng'. God help me.

Vi kommer hem, duschar och traskar ned mot Ville Valla pub, för Nisse ska plugga hela helgen och ville ha sin öl-dag idag, så Mandy följer snällt med (tar bokstavligen en minut att gå dit) och förbereder sig för ett glas vin i alla fall.

Dock en timma in på kvällen efter vi ätit, träffar vi på en av Nisses klasskompisar och två tyskar ifrån hans korridor. Det blir två glas, tre glas .. fyra och engelskan går från sådär till bra (man behöver ju i alla fall en halvtimme på sig att komma in i den) till sluddrig och ord som försvinner. Tror att jag sa "strongness" nån gång .. ouch.

Fy Mandy ...

Nu är det i alla fall mysdag som gäller för mig. Nisse drog till skolan för att tentaplugga, ser knappt röken av honom då. Så jag ska ladda med te och böcker ett par timmar, sen ska jag störa grannarna genom att ställa mig i studion.

Snart kommer ett inlägg om hur en låt byggs upp när man jobbar med en co-writer man aldrig träffar.
Laterz

new layout

vad tycker ni :D

8 December

God morgon.

 

Sitter nu efter en mysig morgon framför julkalendern och prommis med Nisse, på Linköpings Universitet och skriver C-uppsats om kollektivt minne. Faktiskt väldigt intressant, men är rätt mätt på detta och vill komma vidare i livet. Skönt att det inte är långt kvar av utbildningen. Ni som funderar på att läsa på universitet och vil inrikta er på media, sök Medievetarprogrammet på Södertörn. Väldigt brett och användbart !!

 

Jag fokuserar extra på skolan denna vecka, tyvärr på bekostnad av studio-tid, men det måste göras om jag inte vill stressa sista veckorna. Har två låtar som väntar på att bli mastrade och att få hamna här för granskning :P och en text som håller på att få en melodi.

 

Samt väntar jag svar från ett management i London som fattade tycke för mig via Twitter igår.

En kille som spelar i ett band och börjat samarbeta med dem, trodde att de skulle tycka jag var intressant och lade in ett gott ord för mig. Så let’s keep our fingers crossed.

Dock tänker jag låta bli att hoppas och tänka på det för mycket, så det blir lättare att gå vidare efter ett nej.

 

Innan jag begraver mig i böckerna, tänkte jag berätta att jag drömde att jag vann guld i längdskidor inatt. Häftig känsla.


Cheers

 


mobiluppis

♪♫

wake me up in san francisco

Då var det December och snö :D Släpade ned ton med julpynt från Lidingö i helgen så nu är det julefint i lilla lägenheten i Linköping. Måste dock storstädas idag så ni får bild på den senare ;P

Idag blir det först musik till typ tre, sen läsa om globalt minne till C-uppsatsen, sen kommer Nisse och vi ska göra middag och sen springa ned till gymmet (så jag kan betala min straffavgift för att jag bokat pass och sen glömt avboka när jag inte kunnat gå) och gymma. Vi är ändå rätt fett duktiga. Tränar ca fyra gånger i veckan nu och äter bra. Det gillas.

Här kommer två låtar som jag skall sjunga in idag och skicka till ett bolag i Berlin, typ via web cam så de bara hör vad som passar min röst. Gör den inte det, kör de nog någon annan tjej.

Det är nåt commercial dance projekt, något som inte är super-inne i varken Tyskand, UK eller Stockholm utan snarare i Asien och så. Är inte hundra på detta projekt eftersom det inte riktigt är min stil och drömmen är att komma till UK.. Men dessa låtar är ändå helt okej. Det finns en melodi.

Ta det som kommer, eller vad säger man.X Factor

På grund av en önskan om att skriva mer detaljerat om min resa till X Factor och hur jag kunde komma med som icke-medborgare. Jo, det är en del jobb som måste läggas ned innan man kan åka. Jag fick gå in på GumTree och söka mig efter en lägenhet och faktiskt fixa mig ett kontrakt där det stod att jag bodde hos henne och ifall jag skulle komma vidare till tredje och sista audition skulle jag helt enkelt även fått skaffa mig ett jobb där. För att senare om man faktiskt kom med i tävlingen, skaffa mig medborgarskap. Jag tror att ifall man bor där och har jobb där är det nog inga problem, det var förra året någon åkte ut eftersom hon bodde här olagligt.
Det behöver inte vara ett större problem om man inte är medborgare från början. Tycker dem att du är grym nog, kommer man med.

RSS 2.0