Min Demo

Hej !!!
Nu kommer jag dra till Belfast & Cardiff och kommer nog inte blogga på en vecka. Ska dit och pröva lyckan. Ni kommer alla få höra om det den 10e April.
Under tiden kan ni få bekanta er lite med mig som artist. Jag har sjungit sen jag var 12 och har sen dess kämpat för varje liten chans till att komma upp på scen. Ungdomsgården på Lidingö - en Alla Hjärtans Dag med 700 galna Lidingöungar från 13-16 typ. Det var då jag insåg att det är detta jag bör göra. Så sen dess har jag sjungit konstant.
Denna demo är på nåt sätt en samling av mitt liv som sångare. Här ska ni få ta del av dem. Berätta gärna om vilken ni gillar bäst osv. Det är oftast väääldigt olika eftersom det är så olika stuk på låtarna. Pop rätt igenom, men olika sound på typ varje låt. Och varje låt har sin egna historia. Här får ni ta del av den och jag hoppas ni tycker om det. Gör ni det så tveka inte att länka sidan så fler får ta del =) Xx

PIECE OF ME -
Här kommer första låten. Den spelade jag in för rätt längesen. Typ tre år sedan. Jag hade precis hoppat av ett tjejband som skapats av KRU Productions, eftersom vår manager var ett svin - och jag är inte kräsen, men att göra skriftliga sextest, byta om inför honom i ett litet konferensrum och bli tillsagd att gå hem och klä av sig naken och känna sig bekväm i min "nakedness", så kände jag att det inte var riktigt rätt för mig.
Kort därefter blev jag kontaktad av A1-medlemmen Ben Adams som ville att jag skulle komma över till London för att skriva en låt med honom. En vecka efter satt jag på planet. Att jobba med Ben är riktig high light i min karriär, inte bara för att han är "kändis" utan att se honom jobba var otroligt. Vi snackade lite och kom bara in på den här managern och han sa "let's make a song about it" och 11 timmar senare hade vi denna låt. Jag ger er, Piece of me, skriven av mig & Ben Adams.


UNREACHABLE - Denna låt är min. Helt och hållet. Jag har alltid haft hjälp med att sätta melodier på mina låtar, men inte denna gång. Denna låt har jag gjort helt och hållet själv. Det är en plane love song. Refrängen dök upp i mitt huvud någon gång för längesen och har inte riktigt lämnat mig sen dess. Sen satte jag mig bara och skrev ihop en text till den och here it is. Kvalitén på låten är sådär, spelade in den hos Tommy Denander, som är grym. Men att lägga en timme på sång och - vad jag tror - 45 minuter på mixning, kan inte ens den bästa göra så det låter kanon. Jag älskar den här låten och kommer antagligen göra fler inspelningar, förhoppningsvis släppa den en dag.


WIDOW- Om det är någon som har läst 'PS I love you' så förstår ni nog vad låten handlar om redan i förväg. Jag läste boken 2007 och den grabbade tag i mig på ett sätt få böcker kan. Själva känslan av att förlora sitt livs kärlek var något som inspirerade mig. Låter knas kanske, men hur dåligt det än kan vara så kommer inspirationen av starka känslor. Därav denna låt. Jag skrev texten på rätt kort tid och visade den för Nisse som då bodde i ett litet studentrum nere i Gamleby och han tog en vecka och satte ihop denna sjukt smarta melodi. Han tänker väldigt matematiskt, min kille så hela låten är noga genomtänkt med olika skalor. Älskar denna låt också. Ge den ett par gånger, många anser att den är lång och svår att hänga med i. Vissa säger att det är en typisk musikal eller Bond-låt. Se vad ni tycker.


MAGIC BOY - Nu kommer vi till det lite mer akustiska i demon. Den här låten och nästa är skrivna av min storebror, Erik Berglund. Han skrev dem för ungefär tio år sedan och jag vet inte hur många gånger jag försökt spela in dem men aaaaldrig blivit nöjd. Jag och Erik försökte ställa oss i studion och göra nåt med dem, men vi lärde oss bara att aldrig mer jobba ihop i en studio igen.
Magic Boy tror jag han har skrivit om sig själv. Kanske undermedvetet, I dunno. Jag vet inte, jag ska inte lämna ut honom nu, men känner man honom så förstår man att den handlar om honom. Han skulle säkert sagt emot som vanligt ;P Kompet är ifrån hans första inspelning för hundra år sen och alla skäller på mig att jag borde göra ett nytt komp eftersom man hör klickljudet i bakgrunden och bara två gitarrer. Men jag vill inte, dessa komp har följt mig i hela mitt musikaliska liv och det skulle inte kännas fullständigt klart om jag inte använde dessa bakgrunder.


PROBABLY NOT
- Då till den sista låten i denna demo. En till låt som betyder galet mycket för mig. Också skriven av Erik Berglund. Vad ska jag säga om denna då? Den handlar om början av ett förhållande och hur svårt det kan vara att släppa någon in på livet. Om man visar personen i fråga vem man faktiskt är, kommer han stanna kvar? Antagligen inte .. Då kanske det är lika bra att ge upp .. Ganska laid back låt, två gitarrer, en tamburin. Den går inte att inte älska. Ge den en chans och se om ni gillar.
Dåså hörrni. Det var min demo. Jag kämpar hårt med att sprida den. Jag hoppas ni tycker om den.
Var tvungen att lägga upp den förr eller senare med tanke på att den speglar väldigt mycket vem jag är. x Vi hörs.

Kommentarer
Postat av: Felicia

svar:

hihii tack håller på att lära mej åka skateboard :D

2011-04-02 @ 14:11:14
URL: http://musicinmyheaart.blogg.se/
Postat av: klara

sv: Jaaaaaaaa, blåsippor :D

Allt bra med dej?

Kraam (:

2011-04-02 @ 16:37:32
URL: http://godisfisk.blogg.se/
Postat av: josefine

duktig du är :D

2011-04-02 @ 18:26:50
URL: http://osin.blogg.se/
Postat av: Irma

Vad duktig du är på att sjunga! :)

2011-04-03 @ 12:26:36
URL: http://abooutme.devote.se
Postat av: Tillan

LYCKA TILL SIS <3

2011-04-04 @ 16:41:54
URL: http://tillantillan.blogg.se/
Postat av: Elaine

du är så himla begåvad ! älskar dina låtar , det är ditt fel att replayknappen på min dator nästan går sönder :) <3

ge aldrig upp tjejen , jag lovar dig om ett år kommer du vara populärare än britney spears. :)

2011-04-20 @ 20:57:41
URL: http://elainez.blogg.se/
Postat av: sarah

shit vad duktig du är !!

du hittar "mina" låtar i sidan av min blogg (länk till min myspace alltså)

kramar

2011-04-26 @ 22:22:12
URL: http://thestylebysarah.blogg.se/
Postat av: emelie

Vad DUKTIG du är :D Skitbra! Lycka till med allt :)

2011-08-07 @ 15:05:22
URL: http://emeliealmroth.blogg.se/

Lämna en tanke:

Vad heter du?:
Här ofta?

Din email (bara för mig):

Webadress så jag kan hälsa på:

Skriv något så blir Mandy glad !!:

Trackback
RSS 2.0